Ask Question
23 February, 17:24

Mrs Thomas earns 18.80 per hour for the first 40 hours of work in a week. He earns 1 and a half times and that amount per hour for each hour he works over 40 hours in a week. Last week Mr Thomas worked 45.5. How much did Mr Thomas earn

+1
Answers (1)
  1. 23 February, 17:30
    0
    Step-by-step explanation:

    Mr Thomas earns 18.80 per hour for the first 40 hours of work in a week. This means that the total amount that he earned in the first

    40 hours of work would be

    40 * 18.8 = $752

    He earns 1 and a half times and that amount per hour for each hour he works over 40 hours in a week. This amount per hour would be

    1.5 * 18.8 = $28.2

    Last week, Mr Thomas worked 45.5 hours. The extra hours that he worked is 45.5 - 40 = 5.5 hours.

    Amount earned for 5.5 hours is

    5.5 * 28.2 = $155.1

    Total amount that Mr Thomas earned is

    752 + 155.1 = $907.1
Know the Answer?
Not Sure About the Answer?
Get an answer to your question ✅ “Mrs Thomas earns 18.80 per hour for the first 40 hours of work in a week. He earns 1 and a half times and that amount per hour for each ...” in 📙 Mathematics if there is no answer or all answers are wrong, use a search bar and try to find the answer among similar questions.
Search for Other Answers