Ask Question
29 November, 16:51

On Friday, the With-It Clothiers sold some jeans at $25 a pair and some shirts at $18 each. receipts for the day totaled $441. On Saturday the store priced both items at $20, sold exactly the same number of each item, and had receipts of $420. How many pairs of jeans and how many shirts were sold each day?

+3
Answers (1)
  1. 29 November, 17:37
    0
    9 pairs of jeans and 12 shirts were sold each day

    Step-by-step explanation:

    On Friday, receipts totaled $441

    Selling price for each pair of jeans = $25

    Selling price for 9 pairs of jeans = 9*$25 = $225

    Selling price for each shirt = $18

    Selling price for 12 shirts = 12*$18 = $216

    Total receipts = $225 + $216 = $441

    On Saturday, total receipts = $420 and it sold the same quantity as Friday at a sales of $20 for both items

    Selling price of 9 pairs of jeans = 9*$20 = $180

    Selling price for 12 shirts = 12*$20 = $240

    Total receipts = $180+$240 = $420
Know the Answer?
Not Sure About the Answer?
Get an answer to your question ✅ “On Friday, the With-It Clothiers sold some jeans at $25 a pair and some shirts at $18 each. receipts for the day totaled $441. On Saturday ...” in 📙 Mathematics if there is no answer or all answers are wrong, use a search bar and try to find the answer among similar questions.
Search for Other Answers